Όσο ποιο πολυ ασοληστε με τα multicopters και το οχήματος εξελησετε και γυνεται ολο και ποιο  αναβαθμησμενο, θα φτασετε στο σημειο που θα χρειαστει να χρησημοποιησετε μια ποιο εξεληγμενη τηλεκαταυθηνση. πολα multirotors
έρχονται με τηλεκατευθηνση ηοποιαι είναι προγραμματισμένη να λειτουργεί με
οποιο δηποτε multirotors. Για αεροσκάφη που είναι από kits ή έρχονται σε, ARTF δηλαδει σχεδόν έτοιμα θα πρεπει να βρητε και να διαλεξετε και να αγορασετε μια τηλεκατευθηνση. Υπάρχουν αρκετές προγραμματιζόμενες τηλεκατευθυνσης στην αγορα για να αναφερουμε της  Βασικες λητουργιες θα ασχοληθουμε με μια απο της ποιο δημοφιλές την 10J της  Futaba. Όλες σύγχρονες τηλεκατευθηνσης  λειτουργούν σχετικά με τις ίδιες αρχές και διαφέρουν ως επί το πλείστον με τον τρόπο που λειτουργουν τα μενού προγραμματισμού . Σχετικά απλή σε λειτουργία, πομποί (και τα εσωτερικα τους συστατικά) μπορεί να φενετε περιπλοκη για τον  χρήστη που την βλεπει για πρώτη φορά.

Σε αυτη εδω την επισκόπηση θα εξηγείσουμε  ποια είναι τα κύρια μέρη, που βρησκοντε και ποιες είναι οι βασικές τους  λειτουργίες .

 

Διακόπτης ρεύματος.
Όλοι οι πομποί έχουν ενα κύριο διακόπτη για την ενεργοποίηση του τηλεχηριστηριου.

Ορισμένοι πομποί έχουν επιλογή για να ενεργοποιήσετε το μενού του προγράμματησμου με ή χωρίς την μεταδοση του ραδιοφωνικου σήματος.

 Αυτό είναι χρήσιμο για τον τον προγραμματισμό του πομπου σας.

Sticks Ελέγχου
Υπάρχουν δύο κύριες ράβδοι  ελέγχου. Ο αριστερόσς μοχλός ( λειτουργία ρύθμισης mode 2) ελέγχει την ισχύ των κινητήρων και την απόκριση εκτροπής  yaw του
quadcopter. Αν ήσασταν μέσα σε ένα πιλοτήριο, ο αριστερόs μοχλόs παίρνει τη θέση
των πεντάλ γκαζιού ελέγχου και το πηδάλιο. O δεξιός μοχλός ελέγχου είναι σαν
η κύρια στήλη ελέγχου ή το χειριστήριο που θα είναι ανάμεσα στα πόδια σας
στο πιλοτήριο. Για ένα αεροπλάνο, ελέγχει την πτερύγια (roll) και άξονα το elevetor (pitch) άξονα. Με ένα quadcopter, μετακινώντας το δεξιό μοχλό μπορείτε να ελέγχετε την αριστερη / δεξία κίνηση του multirotor, καθώς και η προς τα εμπρός / πίσω κίνηση.

Κύρια Οθόνη
Αυτή η οθόνη LCD είναι το παράθυρο στον προγραμματισμό του πομπου σας. Είναι όπου μπορείτε να περιηγηθείτε στις διάφορες λειτουργίες και δυνατότητες προγραμματισμού και Επίσης, παρέχει σημαντικές πληροφορίες, ενώ  λειτουργείτε το multirotor. Βασικές πληροφορίες που εμφανίζονται στην κύρια οθόνη περιλαμβάνει τύπος μοντέλου, το όνομα και αριθμός, η τάση της μπαταρίας του πομπού, το είδος της διαμόρφωσης σήματος που εχει επιλεχτη, αντίστροφη μέτρηση χρονόμετρου, και γραφικά μπαράκια να δείχνουν τις διάφορες θέσεις του μοχλού και trims. Επισης αρκετά υπομενού για ειδικές λειτουργίες ελέγχου και παραμέτρους προγραμματισμού. Μπορεί επίσης να υπάρξει μια γραφική αναπαράσταση για τηλεμετρίας, αν ο πομπός έχει αυτή τη δυνατότητα.

Έλεγχος Περικοπής Trim.
Κοντά στα ραβδιά ελέγχου, είναι μικροι διακόπτες που μπορεί να  χρησιμοποιηθουν για να  την αντισταθμευση τις λειτουργίες ελέγχου. Αυτά τα διακοπτακια ρυθμίζουν το κέντρο η την ουδέτερη θέση κάθε λειτουργίας με αυτην την λειτουργια μπορεί να συντονιστείτε η εξομάλυνσης του multirotor σας. Όταν ο μοχλό ελέγχου επικεντρώνεται αλλά το μοντέλο παρασύρετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά ή προς τα εμπρός προς τα πίσω ,τοτε με την μετακινηση αυτον των μικρον διακοπτων που βρησκοντε κοντα στους μοχλους  του πομπου, φέρουμε  το μοντέλο πίσω σε ένα στερεο σημειο χωρης μετακηνησεις και συνεπος το multirotor αιωρείται σε ενα σταθερο σημειο.

Ολοκληρωμένα κυκλώματα

Χωρίζοντε σε πολλές κύριες και επιμέρους πλακετες, οι πράσινα πλακέτες είναι οι
εγκεφάλοι του πομπού. Όλα τα ολοκληρωμένα κυκλώματα, διακόπτες και καλώδια είναι συνδέεται με τους πίνακες PC. οι πίνακες διαχειρίζουν την ισχύ που παραδίδεται στο πομπό του προγραμματιζόμενου EPROM, η οποία είναι ένας τύπος τσιπ μνήμης (φαίνεται στα δεξιά) που διατηρεί τα δεδομένα όταν η τροφοδοσία του είναι απενεργοποιημένη.Με άλλα λόγια, είναι μη πτητικό και είναι το ολοκληρωμένο κύκλωμα που περιέχει τις ρυθμίσεις που η κύρια οθόνη χρησιμοποιεί για το πρόγραμμα.

Διακόπτης πολλαπλών λειτουργιών
και βασικά κουμπιά Αυτά χρησιμοποιούνται για να επιλέξετε και να ρυθμίσετε τα
διάφορα στοιχεία στο μενού του προγράμματος. Πιέζοντας ή πατώντας και κρατώντας αυτά τα κουμπιά και διακόπτες, θα εμφανιστεί το υπομενού για τον προγραματισμο του πομπού. Κάθε πομπός έρχεται με λεπτομερείς οδηγίες
εγχειρίδιο περιγράφεις κάθε λειτουργίας και το πρόγραμμα επιλογής με μεγάλη λεπτομέρεια. Στην πιο βασική τους μορφή, αυτό είναι το πώς μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο του μοντέλου λειτουργίας που θέλετε, πώς να ονομάσετε το μοντέλο και πώς να ρυθμίσετε τους ελέγχους σας, ειδικά για των ασφαλή και ακριβή έλεγχο του multirotor σας.

Έλεγχος Gimbals
Η βάση του κάθε ραβδίου είναι συνδεδεμένη με ένα κινητό αναρτήρα υναρμολόγηση, τα οποια εχουν και ελατήριο (εκτός για γκάζι), για να κεντραρουν μονατους οταν ο χρηστης δεν τα ακουμπα,selfcentering η θέση του stick στείλει τις πληροφορίες στηνπλακέτα ελέγχου που, με τη σειρά της, καθορίζει την κατάλληλες  εντολές που θα στείλει μέσω του σήματος  διαμόρφωσης. Μετακινόντας τα sticks η ράβδους αλλάζουν τα σήματα που διαβιβάζονται στο αερομεταφερόμενο δέκτη ο οποιος βρήσκετε επάνω στο multirotor

Διακόπτες
Οι πομποί είναι εξοπλισμένοι με διάφορα two και threeposition διακόπτες που βρίσκονται στης πανω δεξια και αρηστερα γωνίες του πομπου. Αυτοί οι διακόπτες επιτρέπουν να αλλάξετ διάφορες ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των διπλών τιμών και exponential control καθώς και βοηθητικές λειτουργίες. Επίσης να ενεργοποιήσει διάφορες λειτουργίες πτήσης και μείγματα προγραμματίζμου. Οι φτινεί Βασικοί πομποί έχουν διακόπτες που κανουν συγκεκρημενες λυτουργιες και δεν μπορεις να τους αλαξεις της λειτουργιες αυτες. Πιο προχωρημένη πομποί παρέχουν την ευελιξία που επιτρέπει στον χρήστη να να ορίσει διάφορες λειτουργίες,  πτήσεων και μείγματα στους διακόπτες .

Κεραία

Η κεραία που μεταδίδει το ραδιοφωνικό σήμα στο multirotor μπορεί να είναι εσωτερικά ή εξωτερικά τοποθετημένη. Μερικοί νεότεροι πομποί έχουν ενσωματωμένη κεραία στην λαβή του πομπού. Ανάλογα με τα συστήματα του πομποί,μπορούν να χρησιμοποιηθούν δυπλες κεραίες.

Στο εσωτερικό
Μέσα στο εσωτερικό του πομπού είναι οι διάφορες πλακέτες κυκλωμάτων, καλωδίωση και ηλεκτρονικά είδη που μεταδίδουν την ραδιοσυχνότητα, μεταβάλλει το σήμα διαφοροποίησης που με τη σειρά του ελέγχει το
multirotor, και αν εναι εξοπλισμένο με τααναλογα κυκλόματα ,μπορεί να λαμβάνει και δεδομένα τηλεμετρίας από το multirotor.

Anatomy of a Radio An inside look at how RC transmitters work
By Gerry Yarrish Photos By Pete hall

Διακόπτης ρεύματος

Sticks ελενγχου

 Trim.

Κύρια Οθόνη

Κερεα

Κεραία

Κεραία