Ο δημοσήογραφος Kike Calvo του National Geographic πήρα συνέντεφξη του Ισπανού ο οποίος πηγαίνει με το όνομα του Charpu,

 

ενα ψευδώνυμο για τον Carlos Puertolas. Τώρα διευθυντής animation στο Dreamworks, ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ακολουθήσει το πάθος του για τα κινούμενα σχέδια.

 

"Τα Quadcopters πάντα μου κινούσαν την περιέργεια », λέει ο Charpu. "Συνήθιζα να είμαι ένας σκέιτερ. Τώρα είμαι 34. Ήθελα να βρω μια διέξοδο για την συνεχή αναζήτησή μου για συγκινήσεις, αλλά χωρίς τον κίνδυνο. Τα quadcopters μου δίνουν την συγκίνηση. "

Λιπών τι είναι όλα αυτά που ακούμε για τα μίνι Drons; Ο όρος μίνι Drone, ή μίνι quadcopter, έχει σχέση με το μέγεθος. Το μικρότερο πλαίσιο του μίνι drone βοήθησε τη δημοτικότητά τους. Έχουν την ικανότητα να περvούν από μικρά κενά, να πετούν μέσα από τα παράθυρα και, και γύρω από τα δέντρα.

"Τα μεγέθοι 250 είναι οι πρώτοι που έγινε δημοφιλής," λέει ο Charpu. "Αυτό είναι, 250 χιλιοστά από τον κινητήρα στον κινητήρα. Τα πράγματα έχουν εξελιχθεί όμως, και μπορείτε να ανεβείτε σε ένα πλαίσιο 300 mm και θα εξακολουθεί να θεωρείται ένα μίνι quadcopter. "

Ο κόσμος μπορεί να αναρωτιούνται πώς τα μίνι drones έγιναν τόσο δημοφιλές τόσο ξαφνικά. Ήταν η ανάπτυξη της τεχνολογίας FPV που βοήθησαν στην προωθήσει αυτής διαδικασίας. Ο κοσμος εμημε γαντζωμένο βλέποντας αυτά τα ακροβατικά βίντεο στο διαδίκτυο. «Έγω πετάω RC για περίπου 4 ή 5 χρόνια. Αλλά κόλησα με τα μίνι οταν το μεγεδός τους μικρινε και ενσοματόθικε και το FPV », λέει ο Charpu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα μίνι drone και μερικές από τις άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες, όπως η Ίρις + ή το φάντομ;

"Το Φαντομ και τα παρόμοια, είναι εύκολο να τα πετάξεις. Είναι χτισμένο με πολλαπλές δυνατότητες ασφαλείας, »λέει ο Charpu." Και ο καθένας μπορεί εύκολα να ξεκινήσει να πετά. Τα Mini Quadcopters είναι μικρότερα, φυσικά, αλλά η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι έχουν σχεδιαστεί για την ταχύτητα. "

 

 

Αν αποφασίσετε να φτιάξετε ενα μίνι drone, αυτά είναι μερικά από τα βασικά parts που θα χρειαστείτε:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Πλαίσιο, το οποίο δεν είναι παρά ένα στοιχείο από ανθρακονήματα . Το μέγεθος μετριέται απο των ενα άξονα του κινητήρα στον απεναντι διαγώνιο άξονα του αντιθετου κινητήρα. Το αεροσκάφος Lumenier QAV250 Mini FPV Quadcopter έχει κερδίσει πολλή δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Το QAV250 είναι μια συμμετρική ατράκτος 250 χιλιοστά μέγεθος που μπορεί να φιλοξενήσει 5 " προπελες.
(Electronic Speed Controllers) ESC που στέλνουν σήματα στους κινητήρες. Τα ESC σας πρέπει να είναι συμβατή με τους κινητήρες και την μπαταρία.
    Mοτερ (x4).
    Μπαταρίας.
    Ελεγκτή πτήσης, όπως η Naze.
    Τηλεκατευθηνη και δέκτη.
    Έλικες

Η Τηλεκατευθηνση στέλνει σήματα που συλλαμβάνονται από τον δέκτη επί του σκάφους. Ο δέκτης είναι συνδεδεμένος με τον ελεγκτή πτήσεων που στέλνει τις πληροφορίες στις τέσσερις ελεγκτές ταχύτητας, ESC, οι οποίες συνδέονται με τους κινητήρες.

Αυτή η διαμόρφωση θα σας επιτρέψει να πετάξει ένα μίνι τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος σε ό, τι ονομάζεται LOS (γραμμή της όρασης). Για να λάβete την όλη εμπειρία σε ένα νέο επίπεδο, θα πρέπει να προσθέσετε ένα FPV συστημα. Αυτό θα σημαίνει τη χρήση γυαλιών ή μια οθόνη για να δείτε τη δράση, καθώς και ένα πομπό βίντεο και δέκτη με τις κεραίες τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ξεκινώντας:

Καθώς διαβάζετε αυτό το άρθρο πιθανώς να έχετε την επιθυμία να φτίαξετε το δικο σας μίνι μη επανδρωμένα αεροσκάφος.

Τώρα έχετε διάφορες επιλογές για να ξεκινήσετε:

1. Ετοιμο από το κουτί να πετάξει απλο μίνι-drone, όπως ένα Hubsan Χ4 ή  Pico QX.
2. Eτοιμο από το κουτί να πετάξει FPV μίνι-drone, όπως το Hubsan H107D FPV
3. Φτιάξτε το δικό σας.
4. Επαγγελματικά ενσωματωμένο hi-end μίνι quadcopter.

 

«Πάντα προτείνω να ξεκινάμε απο μικρα και αν αυτή είναι η πρώτη σας φορά να εμπλεγετε με FPV multirotors», λέει ο Andy Graber, Γενικός Διευθυντής της GetFPV. "Τα μικρά είναι φθηνή και μπορουν  συνήθως να αντεξουν περισσότερες συγκρούσεις. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κανετε πρακτική σε εσωτερικούς χώρους.
Για βασική πτήση multirotor, προτείνω το Χ4 Hubsan. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για πρακτική πριν από τη μετάβαση μέχρι ένα μεγαλύτερου μέγεθος. Πολλοί άνθρωποι αρχίζουν με κάτι τετοιο και μετα πανε προς το Lumenier QAV250 .

"Το Lumenier QAV250 είναι το καλύτερο μοντέλο πώλησης GetFPV», λέει η Graber. "Είναι εξαιρετικά δημοφιλής για το μέγεθος και την απόδοσή του. Μπορεί να είναι ένα μεγάλο επίπεδο εισόδου quadcopter, ενώ την ίδια στιγμή να αναβαθμίσετε για προχωρημένους πιλότους που αναζητούν ταχυτητες άνω των 75 μίλι/ώρα. Η QAV250 έχει πολλά αξεσουάρ και add-ons, γεγονός που καθιστά πολύ ευέλικτο. "

 

Μόλις έχετε αποφασίσει για την επιλογή σας, θα πρέπει να απαντήσετε σε δύο ερωτήματα:


Τι μέγεθος drone θέλεις;
Σε ενδιαφέρει να μεταφέρει μια φωτογραφική μηχανή το μίνι-copter σας;


Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε όλα. Αλλά για να το θέσω απλά, όσο μικρότερο είναι το μέγεθος, τόσο μικρότερο είναι το διάστημα που χρειάζεται για να πετάξει μέσα από τα πράγματα, όπως στενούς διαδρόμους ή σε ένα ανοιχτό παράθυρο.

"Αν δεν θέλετε να φέρει μια φωτογραφική μηχανή,» λέει ο Charpu. "Δεν χρειάζεται μεγάλη δύναμη. Προσθέτοντας ένα GoPro ενδέχεται να χρειαστει επιπλέον δύναμη για να διατηρήσει την ίδια απόδοση. Αν πάτε με ένα μικρότερο πλαίσιο, τα μοτερ σας θα είναι μικρότερα, και έτσι θα είναι και οι έλικες. Έτσι, θα υπάρχει λιγότερη ώθηση για να φέρει επιπλέον βάρος. "

Οι κοσμος πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση κατά την προβολή κατευθείαν από μια Go Pro κάμερα. Για το λόγο αυτό, για να  δείτε σε απευθείας σύνδεση επέλεξε σύστημα FPV με κάμερα ασφαλείας που εχει αναλογικό σήμα χωρίς καμία καθυστέρηση. "Εάν χρησιμοποιείτε μια Go Pro ως κύρια πηγή των εικόνων σας," λέει ο Charpu, "Δημιουργεί μια μικρή καθυστέρηση ανάμεσα σε αυτό που βλέπουν και τι πραγματικά συμβαίνει. Και αυτό είναι λίγο επικίνδυνο όταν πετάμε με πλήρη ταχύτητα μέσα σε κτίρια ή σε πλοήγηση γύρω από τα δέντρα. "

Υπάρχουν επίσης δύο επιπλέον πλεονεκτήματα της χρήσης μιας κάμερας ασφαλείας απο την GoPro :

Πρώτον, μια καμερα ασφαλειας λειτουργει με τις μπαταρίες από το copter σας, αν έχετε ξεχάσει να φορτίσετε την GoPro δεν μπορητε να πεταξετε μεχρει να φορτισετε την μπαταρια.

Δεύτερον, δουλευουν καλητερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά και στην προσαρμογή του exposure. Γρήγορα τροποποι του  exposure της κάμερας αν έχετε πετάξει από μια πιο σκοτεινή περιοχή σε μια ανοιχτή περιοχή με φως, ή το αντίστροφο.
"Δεν έχει σημασία η επιλογή σας," λέει ο Charpu, « η λήψη απόφασης για το μέγεθος ενός πλαισίου είναι απαραίτητη."

 

Φτιαξε το δικό σας μίνι-copter:

"Είναι εύκολο να παρασύρθητε και να αγοράσει το φθηνότερο δυνατό όταν ξεκινήσετε », λέει ο Graber. "Αν και αυτό μπορεί να βοηθήσει να εξηκομομισετε κάποια χρήματα, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα θα καταλήξετε αντικαθιστώντας τα φτηνά εξαρτήματα πολύ νωρίς. Θα πρότεινα  το μέσο-υψηλό εύρος στο μεγαλύτερο μέρος των εξαρτιματων που θα χρησημοποιησετε, σε θέματα όπως κινητήρες, ESC's και της ατράκτου. "

 

Motors (x4)
Βεβαιωθείτε ότι οι κινητήρες που θα επιλέξετε είναι το σωστό μέγεθος KV για το αεροσκάφος. Πολύ μεγάλο / μικρό ή πολύ υψηλο /  KV μπορεί να είναι πολύ αναποτελεσματικο. Ρίξτε μια ματιά στο τι κάνουν οι άλλοι που λειτουργούν με παρόμοιο setup.

ESC (Ηλεκτρονικη Ρυθμιστές Ταχύτητας)
Βεβαιωθείτε ότι τα esc εχουν αρκετη ένταση, καθώς και τάσης. Εάν πετατε με τετρασελη μπαταρια, βεβαιωθείτε ότι ESC σας μπορουν να χειριστουν αυτή την τάση και την ένταση. Με μεγαλες προπελες θα έχει περισσότερη ώθηση, αλλά και απαιτούν περισσότερα αμπέρ.

Μπαταρίες
Για αυτους τους γρήγορους μίνι γρηγορους αγώνες χηαζοντε υψηλούς "C" rates μπαταρίας αυτο είναι σημαντικο. Όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία C σημαίνει ότι η μπαταρία μπορεί να αποφορτισει περισσότερη ενέργεια πιο γρήγορα. Επίσης, το μέγεθος είναι σημαντικό. Πολύ μεγάλο θα βαραίνει το quad και θα ειναι πολύ αργο, πολύ μικρο μεγεθος και δεν θα έχουμε αρκετό χρονο/ώρες πτήσεων. Ένα δημοφιλές μέγεθος για μινι είναι 1300mAh - 1800mAh  3-4 κυψελες.

Ελεγκτή πτήσης
Το Naze32 και CC3D είναι σήμερα τα δύο πιο δημοφιλή ελεγκτές πτήσης για minis. Έχουν ένα μεγάλο, υποστηρικτικο κοινό πίσω από το καθένα, και το λογισμικό ενημερώνεται συνεχώς.

Τηλεκατευθηνση και δέκτη
Θα ήθελα μια τηλεκατευθηνση με τουλάχιστον 5 κανάλια, και περισσότερα είναι καλο για πρόσθετες λειτουργιες. 2.4GHz ψηφιακη τηλεκατευθηνση είναι το καλύτερο εχει και καλή εμβέλεια έως και 1 χιλιόμετρο, στις περισσότερες περιπτώσεις. Η FrSky Taranis είναι μια από τις πιο δημοφιλή και προηγμένες τηλεκατευθηνεις.

Έλικες
Πετώντας minis, θα σπάσετε πολους ελίκες, οπότε πρεπει να εχετε πολλά ανταλλακτικά είναι σημαντικο. Το μέγεθος και το βήμα της έλικας - prop - είναι σημαντικός για το μινι σας. Οι περισσότεροι αρχίζουν με 5 × 3 prop » και τελικά να κινηθεί προς τα επάνω σε μια πιο επιθετική και ισχυρή σαν σφήνα ελικα οπος 5 × 4 ή 6 × 4.5.

 

http://voices.nationalgeographic.com/2015/05/25/so-you-want-to-fly-an-fpv-racing-mini-quadcopter/