Η «ακτίνα θανάτου» που μπορεί να χτυπήσει drones μέχρι και ένα μίλι μακριά χρησιμοποιώντας ραδιοκύματα.

    Τεχνολογία που αναπτύχθηκε από τρεις βρετανικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση αυξανόμενης απειλής των μη επανδρωμένων αεροσκάφων, drones, multicopters.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Θα μπορούσε να είναι η απάντηση στην αυξανόμενη απειλή των drones - μια «ακτίνα θανάτου» που χρησιμοποιεί ραδιοκύματα για να τα απενεργοποιήσει  μέχρι και από  ένα μίλι μακριά.
Το σύστημα  παρουσιάζεται  στο Λας Βέγκας εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για τις απειλές από UAV .Χρησιμοποιεί υψηλής ισχύος ραδιοκύματα για να απενεργοποιήθουν τα drones, εμποδίζοντας αποτελεσματικά την επικοινωνία τους και στην πραγματικοτητα να σβήσουν η μηχανές / μοτέρ στον αέρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 «Αν μπορώ να το δω, μπορώ να το σκοτώσω,» δήλωσε ο Rick Sondag, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Liteye Systems, η οποία πουλάει  τη συσκευή και ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στο Expo Commercial Unmanned Aerial Vehicle (UAV) στο Λας Βέγκας αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την Guardian .Ο Sondaq ελπίζει να πωλήσει το σύστημα σε αεροδρόμια και άλλους χώρους όπου η εθνική ασφάλεια είναι ένα μεγαλο θέμα.
  «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως και όλοι οι άλλοι, έχουν ζωτικής σημασίας υποδομές  και αν δεν αισθάνονται ότι μπορούν να της προστατεύσουν , θα περάσουν νόμους που θα εμποδίζουν την χρήση » είπε ο Sondag.
  << Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε απομακρυσμένες ή αστικές περιοχές για την πρόληψη UAVs που ενδεχομένως χρησιμοποιηθούν  για τρομοκρατικές επιθέσεις , κατασκοπεία ή άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες σε υποδομές ζωτικής σημασίας >>  δηλώνουν οι κατασκευαστές .
  Το Anti-UAV Σύστημα Άμυνας είναι πιθανό να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας ευρύτερης δικτυωμένεις επιτήρησης του αμυντικού συστήματος. Η μη θανατηφόρες δυνατότητες του συστήματος το κανουν μια πολύ ελκυστική επιλογή για τους στρατιωτικούς  αλλά και για τις εσωτερικές και συνοριακές δυνάμεις ασφαλείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται οτι το AUDS παίρνει μεταξύ 10 και 15 δευτερόλεπτα για να στοχεύσει και να <<χτυπήσει>>  πολλαπλούς στοχους drones που επιτίθενται σαν << σμήνος >> . Η τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για να καταρίπτει πολιτικά drones και δεν θα επηρεάσει τα εμπορικα ή στρατιωτικά αεροσκάφη , τα οποία χρησιμοποιούν κρυπτογραφημένες επικοινωνίες.

  Το Υπουργείο Άμυνας και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει ειδοποιηθεί για την απειλή  , μετά από αρκετές εμφανισεις   drones να πετάνε  πάνω από πυρηνικούς σταθμούς και στρατιωτικές βάσεις στη Γαλλία.
  Χθες το βράδυ η στρατιωτικός εμπειρογνώμονας
Elizabeth Quintana , από το Royal United Services Institute δήλωσε: « Υπήρξε  μια σειρά από επικίνδυνα ή ύποπτα περιστατικά που αφορούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε περιορισμένο εναέριο χώρο. Με τον πολλαπλασιασμό των drones τα προβλήματα αυτά είναι πιθανόν να αυξηθούν σε συχνότητα. Η κυβέρνηση και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ψάχνουν ,μέσα από μια ποικιλία μέτρων ,για τον περιορισμό αυτών των περιστατικών τα οποία αφορούν τόσο τις τεχνικές λύσεις για να εντοπίζονται   και να ανακόπτονται , αλλά και τρόπους  επιβολής του νόμου.»
  Μιλώντας για τα τεστ  των νέων εξοπλισμών, ο εκπρόσωπος αμυνης πρόσθεσε: «Το Υπουργείο Άμυνας προσκαλεί τακτικά βιομηχανίες να αποδείξουν τις αναπτυσσομενες  ικανότητές τους >>.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Η Boeing αποκάλυψε πρόσφατα ένα νέο ριζοσπαστικό όπλο ,  αρκετά μικρό για να χωράει σε μια βαλίτσα λέιζερ  αλλά αρκετά δυνατο για να ανατινάξει ένα drone στον αερα.
  Το νέο Compact Laser Weapon System μεταφέρετε σε τέσσερα κομμάτια  , κάθε  κομμάτι το συνοδεύουν από ένας ή δύο πεζοναύτες. Μπορεί να συναρμολογηθεί σε 15 λεπτά  και στη συνέχεια να καταστρέψει στόχους  μέχρι 22 μίλια μακριά , με μια ενεργειακή  δέσμη που φθάνει τα  10 κιλοβάτ.
  «Σκεφτείτε  ένα εργαλείο συγκόλλησης να επιτίθεται  σε ένα στόχο ,  αλλά από εκατοντάδες μέτρα μακριά » είπε ο Ισαάκ   Neil της Boeing.
 «Μόλις ενεργοποιήσαμε το λέιζερ, χρειάστηκαν  περίπου 15 δευτερόλεπτα μέχρι να απενεργοποιηθεί το drone . Aν βρισκόσασταν από την πλευρά  του στόχου δεν θα έχατε καμία ιδέα στο τι συνέβαινε ».

  Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ εξετάζουν επί του παρόντος το σύστημα αυτό, αλλά και άλλοι  κλάδοι των ενόπλων δυνάμεων  εκφράζουν επίσής ενδιαφέρον.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

   http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3264166/The-drone-death-ray-knock-UAVs-mile-away-using-radio-waves.html#ixzz3o3yjAVfP